Pentaerythrityl Tetraisostearate

Pentaerythrityl tetraisostearate je syntetická složka na bázi lipidů. Vyrábí se alkoholovou esterifikací z kyseliny isostearové a pentaerythritolu. V kosmetice se používá jako změkčovač, zahušťovadlo, pojivo a emulgátor. Zlepšuje vazby složek v produktu, napomáhá vytvořit příjemnou konzistenci a zvyšuje schopnost pěnění. Vytváří na pleti ochranný film, a udržuje vyrovnanou hydrataci, ale nezanechává po nanesení mastný nebo lepkavý pocit. Proto se velmi často používá do pleťových krémů, make-upů, rtěnek, tělových mlék, ale také do deodorantů, sprejů a laků na vlasy. Procentuální zastoupení Pentaerythrityl tetraisostearatu v produktech bývá většinou mezi 0,001-5 %. Záleží na tom, zda se jedná o bezoplachový nebo oplachový výrobek. Pentaerythrityl tetraisostearate je brán jako látka bez negativního vlivu na lidské zdraví. Nebyly u něho potvrzeny zvláštní rizika a nemá žádné legislativní omezení.

Produkty, ve kterých Pentaerythrityl Tetraisostearate najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: