Sodium C14-C16 Olein Sulfonate

Sodium C14-16 Olefin Sulfonate je sůl sulfonátu sodného. Je to bledě žlutý až světle jantarový vodný roztok, který je dobře rozpustný ve vodě. Může být vyrobený z kokosového oleje anebo z ropy. Kromě kosmetického průmyslu se používá v zemědělství, v textilním průmyslu, v pracích prostředcích, ve stavebnictví, přidává se do hasicích pěn. Sodium C14-16 Olefin Sulfonate je poměrně dobrý čistič s vysokými pěnivými schopnostmi, který velmi dobře emulguje. Zlepšuje vzájemnou vazbu složek v produktu, tedy jeho konzistenci a flexibilitu. Přidává se do výrobků osobní a vlasové péče, ve které je vhodný obzvláště pro kudrnaté vlasy. Sodium C14-16 Olefin Sulfonate může vysoušet a dráždit pokožku hlavy nejen u citlivých lidí, taktéž může dráždit oči. Zdravotní rizika pro člověka představuje v oblasti toxického působení na nereprodukční orgány. Doposud nebylo prokázáno, že by byl karcinogenní nebo mutagenní. Má nízkou ekotoxicitu, v kosmetice se používá jen v mírných koncentracích.

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: